Kan de letters niet verder verkleinen Letters vergrotenCoronavirus


Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen De Sleutel rondom het coronavirus (COVID-19, SARS-CoV-2).
Huishoudelijke Ondersteuning

Vanuit de overheid wordt gevraagd om de huishoudelijke ondersteuning aan kwetsbare cliënten op een veilige manier te continueren. We willen op een zo goed mogelijke manier invulling geven aan deze vraag. Tegelijkertijd zien we ook dat het een uitdaging is om de kwetsbare doelgroep waar we voor zorgen zo goed mogelijk door deze pandemie heen te helpen.
De belangrijkste taak is daarmee dat de cliënt en zorgverlener gezond blijven. Dit betekent dat een schoon huis daaraan ondergeschikt is.

We snappen dat het veranderen van de doelstelling een aanpassing in de verwachtingen rond huishoudelijke zorg met zich meebrengt. We hopen op termijn weer terug te kunnen naar de oude manier van werken waarin een cliënt in goed overleg met de zorgverlener invulling kan geven aan de huishoudelijke ondersteuning. Maar op dit moment is de ruimte hiervoor kleiner.

Om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden voeren we tijdelijk een nieuwe werkwijze in.

Nieuwe werkwijze

We begrijpen dat dit een andere manier van werken en denken is. Maar we denken dat dit het beste aansluit bij de doelstelling om op een veilige manier huishoudelijke ondersteuning te bieden.

Als de zorgverlener klachten heeft of krijgt

Als de zorgverlener één van de volgende klachten ontwikkelt kan ze niet komen werken: De zorgverlener moet telefonisch contact opnemen met haar huisarts.
Als een zorgverlener langer dan 48 uur klachtenvrij is kan ze in overleg met de zorgcoördinatoren bepalen wanneer ze weer kan gaan werken.

Als gezinsleden van de zorgverlener ziek worden

Als iemand in het huishouden van de zorgverlener koorts ontwikkelt, moet iedereen in het huishouden thuis blijven. Ook dan kan de zorgverlener niet komen werken.
Pas als alle gezinsleden langer dan 48 uur klachtenvrij zijn, kan zorgverlener in overleg met de zorgcoördinatoren bepalen wanneer ze weer kan gaan werken.

Beschermingsmiddelen

Voor onze zorgverleners hebben we mondkapjes, plastic schortjes, handschoenen en thermometers ter beschikking. Deze moeten op afspraak worden opgehaald omdat kantoormedewerkers vanuit huis werken.
We hebben een beperkte voorraad. We weten dat mondkapjes maar een beperkte levensduur hebben, maar door schaarste van deze producten zullen we het met deze voorraad moeten doen.

Brief aan onze cliënten

Op 26 maart 2020 is er een brief over het coronavirus naar alle cliënten verstuurd.
De inhoud van deze brief kun je hier lezen.

Verdiepende kennis Coronavirus

Tevens is er een pdf naar onze zorgverleners verstuurd waarin kennis over het coronavirus (zoals risico’s, besmettingsgevaar, hygiënemaatregelen en hoe je door middel van schoonmaken dit virus het beste kunt doden) wordt uitgelegd.
Deze kun je hier lezen. Informeer jezelf hiermee.
Kennis over dit virus is zeer belangrijk om dit virus goed te kunnen bestrijden en jezelf te beschermen.
Mocht je naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard graag.
Er kan contact worden opgenomen met ons via 040-2489669 of via info@desleutel.nl
We gaan een complexe tijd tegemoet en kunnen de inzet van eenieder erg waarderen! Laten we proberen deze periode zo goed mogelijk door te komen.